Wie ben ik?

Philipe Van Den BogaertMijn naam is Philipe Van Den Bogaert, gediplomeerd shiatsu therapeut sinds 2013. Ik ben geboren in Suriname in  1967 en eind 1972 verhuisd naar Nederland. Ik woon in de Hilversumse Meent samen met Iris Wigboldus en onze 2 kinderen. Naast  shiatsu therapeut ben ik ook TouchPro® stoelmasseur en docent Qi gong, Tao Yin en Yoga. En tenslotte ook nog zelfstandig boekhouder en belastingadviseur voor bedrijven.

Zo’n 20 jaar geleden kwam ik in aanraking met Oosterse oefeningen gericht op het cultiveren en laten stromen van energie (qi) in het lichaam. Deze “qi gong” beoefen ik nog steeds, heb les gehad van verschillende leraren en ik geef nu graag mijn ervaring hiermee door aan anderen. Ik leerde ook meditatie oefeningen waarvoor ik o.a. enkele malen naar China afreisde. Meditatie en qi gong zijn nu in mijn dagelijks leven een belangrijk rustpunt en inspiratiebron.  ..Meer over Qi gong…

Halverwege 2013 rondde ik de 3 jarige opleiding voor Shiatsu (massage) therapeut af bij het instituut voor Shiatsu Massage Shu Ha Ri (onderdeel van Qing Bai) te Amersfoort. Een jaar later haalde ik het diploma voor het CPION geaccrediteerde vak Westerse Medische Basiskennis bij het BIVT.  Door mij vervolgens aan te sluiten bij beroepsvereniging FAGT ben ik nu een door zorgverzekeraars erkend HBO therapeut. Mijn Shiatsu behandelingen worden dan ook vergoed met een aanvullende pakket bij de meeste zorgverzekeringen.

Medio 2013 voltooide ik ook de 4 jarige Raja Yoga docenten opleiding bij stichting Raja yoga ‘t Gooi in Bussum en sinds 2014 ben ik Touch Pro® stoelmasseur. Een stoelmassage is een korte massages (van ongeveer een kwartier) voor werknemers van bedrijven, maar ook voor iedereen die op een snelle manier spanning in schouders, armen en rug wil loslaten. Deze spanning ken ik zelf heel goed door mijn werk achter de computer en ik vind het fijn mensen te helpen dit los te laten en zich meer “thuis” te laten voelen in hun eigen lijf. Klik hier als je meer wil weten over Touch Pro® stoelmassage.

Mijn partner Iris Wigboldus geeft voetreflexzone massages.

Zie: http://voetreflexiris.nl/